Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hiába a botrány, a Budaira erőszakolják a nem kívánt igazgat
  2015-07-10 07:11:10, péntek
 
 
Hiába a botrány, a Budaira erőszakolják a nem kívánt igazgatót


2015.07.09.



Ónody-Molnár Dóra

Diákok, volt diákok, szülők és tanárok sokasága vett részt ma este a Budai Nagy Antal Gimnázium jelenlegi igazgatója melletti jó hangulatú és megható megmozduláson. Ez azonban az EMMI-t nem hatja meg, mereven elzárkózik az elől, hogy ne azt az igazgatót nevezzék ki, akit mindenki egyöntetűen elutasít.
hirdetés

"Igazgatómutyi", "Manolovitsné újra cserben hagyná a gyerekeinket", "Czunyiné Hoffmann Rózsa" - olvasható azokon a molinókon, amelyeket az igazgatóválasztás kapcsán utcára vonuló tüntetők a magasba emeltek. A feliratok utalnak arra is, hogy feltehetően Czunyiné Bertalan Judit államtitkárnak köszönhető, hogy a tantestület és a szülők tiltakozása ellenére új igazgatót nevezett ki a miniszter az intézmény élére. Láthatólag sem az EMMI-t, sem a budafoki önkormányzatot nem érdekli a Budai Nagy Antal Gimnázium (BNAG) körül kialakult helyzet miatti felháborodás.
Földi Imre

Mint ismert, az Orbán-kormány által centralizált oktatási rendszerben az iskolák igazgatóválasztásába is beavatkozik a politika. A recept már ismert: a regnáló és a munkáját elégedettségre végző igazgató megbízatása lejár, ám hiába pályázik újra, egy másik jelöltet részesítenek vele szemben előnyben annak ellenére, hogy senki nem támogatja, sem a szülők, sem a diákok, sem a tantestület. Neki viszont van politikai hátszele. Ez történt a BNAG esetében is: pályázott a korábbi igazgató, aki a tantestület zömének támogatottságát élvezi, bíznak benne a szülők és a diákok. És pályázott az iskola egykori tanára is, akinek a személyét és pedagógiai programját szinte egyöntetűen elutasítják mindazok, akiket szeptembertől vezetni fog.

hirdetés

A budafoki önkormányzatnak nincs döntési jogköre az ügyben, a képviselő-testület mindössze véleményezhet, amelyet meg is tett: mindkét pályázót alkalmasnak találta. A szülők ennek ellenére bíztak a polgármesterben, és nyílt levélben fordultak Karsay Ferenchez. Ebben leírták: egyöntetűen a jelenlegi igazgatónőt, Kissné Prim Beátát kívánják az intézmény élére, és nem tudják, illetve nem akarják elfogadni, hogy a tantestület, a munkaközösségek, a diákok és a szülők egybehangzó véleménye ellenére egy személyében nem támogatott pályázó, Manolovitsné Erdőközi Orsolya kerüljön vezetői pozícióba.

A szülők tisztában voltak azzal, hogy a végső döntés Balog Zoltán humánminiszter kezében van, de bíztak abban, hogy a polgármester támogatja a kerületi polgárok akaratát, és jelzi a miniszter felé, hogy fontolja meg döntését. Hiába.

A Népszabadság megkeresésére a polgármester távollétében Sebes Gábor, az oktatási bizottság elnöke válaszolt. Kiemelte, a ,,képviselő-testület korábban egyhangúan (az MSZP-s, továbbá a most az önkormányzati döntéssel is hadakozó LMP-s, jobbikos és DK-s képviselő szavazatával is) mindkét pályázót támogatta, a minisztériumra hagyva a döntést". Megkérdeztük, hogy nem kapcsolódik-e be a polgármester a felek közötti moderálásba, elvégre az EMMI-t a fideszes párttárs, Balog Zoltán vezeti.

,,Nem pártállamban élünk, a közigazgatás a jogszabályok alapján működik. Akinek véleményezési joga volt, véleményezett, akinek kinevezési joga volt, kinevezett.

hirdetés

Miféle ,,moderálásról" lehetne ezután jogszerűen szó valamilyen párttagsághoz kötve?" - kérdezett vissza Sebes.

Sebes ugyanakkor megvádolta a szülői közösséget azzal, hogy annak csak ,,véleményezési joga van, de nincsen vétójoga, presszionálási joga, rágalmazási joga. Ha a szülők egy csoportja ellenzéki pártok és aktivisták bevonásával folyamatos feszültséget szít, azt nagyon sajnálatosnak tartjuk, de nem sokat tehetünk ellene. A tanári kar sokkal fegyelmezettebb, hivatás- és gyerekszeretőbb annál, hogy egy igazgatóváltás miatt szét akarná verni az iskolát, így nem is jelennek meg a közvélemény előtt" - írta lapunkank, ami egyértelműen arra utal, hogy az önkormányzat óhajtja politikai megmozdulásként beállítani a szülők tiltakozását. Holott annak egyik vezetője a szülők képviselője, Lukácsi Krisztina, aki az önkormányzat fideszes alpolgármesterének testvére - és nincs is köztük családi viszály. Ők csak nyugodt légkört szeretnének az iskolában, ez viszont - állítják - egyáltalán nem biztosított az akaratuk ellenére nyakukra ültetett új igazgatóval. A helyzetet jól ismerő forrásaink szerint az új igazgató érkezésekor az igazgató-helyettesek azt tervezik, hogy felállnak.

Ami Sebes azon felvetését illeti, hogy a tanári kar nem jelenik meg a nyilvánosság előtt, arra a szülők annyit reagálnak:

manapság nem olyan könnyű tanári állást találni.

Felhívják a figyelmét arra is, hogy 2013 január elsejével, amikor minden önkormányzati iskola beolvadt a KLIK-be, ,,szájkosár" került az intézményvezetők, illetve a pedagógusok szájára is, hiszen az állami mamutintézménynek szigorú kommunikációs szabályzata van: a sajtó a kapcsolatot nem az iskolákkal közvetlenül, hanem a tankerületi vezetőn, illetve a központi sajtófőosztályon keresztül tarthatja. Vagyis: nyilatkozási tilalom alatt állnak a tanárok, akik a jogszabályokat tartják be, amikor nem jelennek meg a közvélemény előtt.
Földi Imre
hirdetés

Az EMMI köznevelésért felelős államtitkárságát is megkérdeztük az ügyben. Azt szerettük volna megtudni, hogy a botrány okán nem vizsgálja-e felül a minisztérium Manolovitsné kinevezését? Azt is megkérdeztük, hogy az államtitkárság szerint milyen munka fog folyni egy olyan igazgató működése alatt, akinek sem a személyét, sem a pedagógiai programját nem fogadja el az a munkaközösség, amelyet vezetnie kell?

A válaszból világosan kiderül: az EMMI a dagadó botrány ellenére is ragaszkodik az iskola által elutasított jelölthöz. Arra hivatkoznak, hogy az eljárás törvényes volt. ,,A megbízási jogkör gyakorlója a beérkezett információk birtokában saját hatáskörben döntött, az érintett köznevelési intézmény jövőbeli működtetése és fejlesztése érdekében, a megújítás jegyében" - szögezte le Czunyiné Bertalan Judit államtitkársága.

A szülők ezért most utcára vonultak abban bízva, hogy Manolovitsné erős ellenállásuk láttán megfontolja visszalépését. A békés és pártpolitika-mentes demonstráción a szülők felolvasták kiáltványukat. (Lásd keretes írásunkat.) Az új igazgató elleni tüntetés Koncz Zsuzsa Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa című dalának eléneklésével zárult.
Mit kívánnak a diákok és szüleik?

,,Legyen nyugalom, kiszámíthatóság, szakmaiság és biztonság a Gimnáziumban!

Maradjon a Gimnázium igazgatója a többség által elfogadott, és szakmailag kifogástalanul dolgozó, köztiszteletben álló személy - Kissné Prim Beáta!

Gondoskodó, tudásközpontú, sikeres jövőt a gyermekeinknek!

Az iskolavezetés és a tanulók, szüleik közötti sikeres együttműködést, összhangot!

A tanári kar legyen egységes, s egymást támogatva őrizze meg lojalitását az intézmény és a tanulók iránt!

A tantestület, a diákok és a szülők egybehangzó véleményének, kérésének tiszteletben tartását!

A Gimnázium sikereinek, eredményeinek tiszteletben tartását!

Tisztességes eljárást, valós, konkrét szakmai magyarázatot!

Németh Zoltán alpolgármester és az Oktatási Bizottság adjon számot, miért nem volt fontos számára a tantestület véleménye?

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény Polgármestere, közvetítse és képviselje a többség, a diákok, a szülők véleményét!

MANOLOVITSNÉ ERDŐKÖZI ORSOLYA VISSZALÉPÉSÉT! Orsolya, Ön nem kell nekünk, LÉPJEN VISSZA!

Balog Zoltán miniszter úr hozzon szakmai döntést, és Kissné Prim Beátát nevezze ki a Gimnázium élére!"


http://nol.hu/belfold/hiaba-a-botrany-a-budaira-eroszakoljak-a-nem-kivant-igazgat ot-1550715
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: intézményvezetők, államtitkárságát, sajtófőosztályon, önkormányzatnak, munkaközösségek, gyerekszeretőbb, kiszámíthatóság, támogatottságát, fegyelmezettebb, polgármesterben, megmozdulásként, köztiszteletben, államtitkársága, elégedettségre, igazgatóváltás, humánminiszter, államtitkárnak, önkormányzatot, gyermekeinknek, kifogástalanul, együttműködést, presszionálási, államtitkárság, minisztériumra, alpolgármester, jogszabályokat, eredményeinek, demonstráción, munkaközösség, párttagsághoz, iskolavezetés, igazgatómutyi, eléneklésével, visszalépését, kiáltványukat, sajnálatosnak, igazgatót nevezzék, igazgatóválasztás kapcsán, magasba emeltek, feliratok utalnak, szülők tiltakozása, intézmény élére, budafoki önkormányzatot, munkáját elégedettségre, másik jelöltet, korábbi igazgató, tantestület zömének, iskola egykori, budafoki önkormányzatnak, szülők ennek, jelenlegi igazgatónőt, szülők egybehangzó, Ónody-Molnár Dóra, Budai Nagy Antal Gimnázium, Czunyiné Hoffmann Rózsa, Czunyiné Bertalan Judit, Földi Imre, Karsay Ferenchez, Kissné Prim Beátát, Manolovitsné Erdőközi Orsolya, Balog Zoltán, Sebes Gábor, Lukácsi Krisztina, Koncz Zsuzsa Azt, Kissné Prim Beáta, Németh Zoltán, Oktatási Bizottság, Karsay Ferenc, Budafok-Tétény Polgármestere, MANOLOVITSNÉ ERDŐKÖZI ORSOLYA VISSZALÉPÉSÉT, LÉPJEN VISSZA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Minden gyerek jó.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Két tekintet van  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Pillangó  Föld napja április 22  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Beney Zsuzsa - Tavasz  A hét szűk esztendő  Alakot vált...  Volt egy...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  A föld szépségéért  A fák lelke  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  A fák lelke  Szent György napi hiedelmek, s...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ahogy emelkedik a rezgés...  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  A föld szépségéért  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Paul David Tripp Április 23  A fák lelke  Facebookon kaptam Gizike bar...  próbáljuk ki az őszinteséget  Paul David Tripp Április 26  Jó éjszakát  Muratáj  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  A világnak égető szüksége van ... 
Bejegyzés Címkék
igazgatót nevezzék, igazgatóválasztás kapcsán, magasba emeltek, feliratok utalnak, szülők tiltakozása, intézmény élére, budafoki önkormányzatot, munkáját elégedettségre, másik jelöltet, korábbi igazgató, tantestület zömének, iskola egykori, budafoki önkormányzatnak, szülők ennek, jelenlegi igazgatónőt, szülők egybehangzó, szülők tisztában, végső döntés, polgármester támogatja, kerületi polgárok, miniszter felé, polgármester távollétében, oktatási bizottság, önkormányzati döntéssel, minisztériumra hagyva, felek közötti, fideszes párttárs, jogszabályok alapján, szülői közösséget, csoportja ellenzéki, igazgatóváltás miatt, közvélemény előtt, önkormányzat óhajtja, szülők tiltakozását, szülők képviselője, önkormányzat fideszes, akaratuk ellenére, nyilvánosság előtt, szülők annyit, figyelmét arra, pedagógusok szájára, állami mamutintézménynek, iskolákkal közvetlenül, tankerületi vezetőn, központi sajtófőosztályon, jogszabályokat tartják, botrány okán, minisztérium Manolovitsné, államtitkárság szerint, olyan igazgató, pedagógiai programját, válaszból világosan, dagadó botrány, iskola által, eljárás törvényes, megbízási jogkör, beérkezett információk, érintett köznevelési, megújítás jegyében, szülők ezért, szülők felolvasták, sárga rózsa, többség által, tanulók iránt, tantestület véleménye, szülők véleményét, intézményvezetők, államtitkárságát, sajtófőosztályon, önkormányzatnak, munkaközösségek, gyerekszeretőbb, kiszámíthatóság, támogatottságát, fegyelmezettebb, polgármesterben, megmozdulásként, köztiszteletben, államtitkársága, elégedettségre, igazgatóváltás, humánminiszter, államtitkárnak, önkormányzatot, gyermekeinknek, kifogástalanul, együttműködést, presszionálási, államtitkárság, minisztériumra, alpolgármester, jogszabályokat, eredményeinek, demonstráción, munkaközösség, párttagsághoz, iskolavezetés, igazgatómutyi, eléneklésével, visszalépését, kiáltványukat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.